Zelfwaardering, je goed voelen met wie je bent

Zelfbeeld en zelfwaardering

Één van de belangrijkste ingrediënten van je zelfbeeld is zelfwaardering. Je zelfwaardering laat direct zien of je negatief of positief over jezelf denkt. Waardering voor jezelf houdt in dat je goed voelt met wie je bent. dat je er mag zijn met je positieve en negatieve eigenschappen.

Alleen omdat je er bent en alleen om jezelf ben je al waardevol!
Omdat je enkele gedragingen of eigenschappen hebt die je van jezelf misschien minder vind is het niet nodig je minder te waarderen dan een ander. Iedere persoon bestaat uit tientallen positieve en negatieve eigenschappen. Jij, maar ook anderen. Dus waarom zou jij minder zijn dan een ander?

Je wordt zelfverzekerder als je oog krijgt voor al je eigen vermogens en eigenschappen. Wanneer je steeds meer grip krijgt op wat jouw zelfwaardering bepaalt. Dan merk je dat je steeds makkelijker afstand kan nemen van kleine gebeurtenissen waarin je wel eens iets doet, wat minder goed is.

Er is geen maatstaf, prestatie of status nodig om je waarde mee te bepalen

Als je aan jezelf twijfelt betekent dat vaak dat je het gevoel krijgt dat je niet goed genoeg bent, of zelfs dat je niets waard bent. Je verliest dan grip op jezelf en weet dan niet meer wat je wel en niet kunt. Als je het gevoel krijgt dat je niet goed genoeg bent, verlies je de grip op jezelf. Je weet niet meer goed wat je wel en niet kunt.
Hoe kan dat?  Hoe kunt  je tijdelijk vergeten wat je kunt en het gevoel hebben dat het niet goed genoeg is wat je kunt of bent? Wat ben je dan aan het doen?

Wil je meer weten en zelf graag aan de slag om meer zelfwaardering te krijgen?
Onze training “denk je sterk!” geeft je een heldere methode om je zelfbeeld te verbeteren. We gaan je helpen om de juiste dingen aan te reiken om je zelfwaardering verder te ontwikkelen. De training gaat 1 februari 2019 van start. Wil je hier alvast meer informatie over? Laat het ons weten!