Waarom zou je je verdiepen in jezelf? Iedereen heeft zijn of haar eigen redenen om je te verdiepen in jezelf en je persoonlijke ontwikkeling. Het maakt niet uit wat de reden is, het is belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid en leiding neemt in je leven. Maar nu de vraag: hoe doe je dit?

Geluk, liefde en succes? Begin bij jezelf!
Welke doelen je ook hebt, materiële doelen, (een nieuw huis of een andere baan), of immateriële doelen (liefde en succes), persoonlijke groei gaat over het ontwikkelen van eigenschappen in jezelf die het mogelijk maken je doelen te bereiken.

Persoonlijke ontwikkeling is een algemeen leerproces, kennis vergaren, ontwikkelen op je werk, groeien als persoon in vaardigheden en capaciteiten of bijvoorbeeld karakterontwikkeling. Maar het gaat verder dan dat. Persoonlijke ontwikkeling heeft een diepere laag en dat is die van spirituele groei, van bewust leven.

Bewustwording
Persoonlijke ontwikkeling is vooral de bewustwording van jezelf, van je eigen kracht en je kwaliteiten. Daarvoor het je zelfbewustzijn en zelfinzicht nodig zodat je kunt loslaten wat je tegenhoudt en jouw leven kunt leiden zoals jij dat wilt. Daarna kun je vanuit een stevig fundament je dromen realiseren en je doelen bereiken.

Je moet weten wie je bent en wat je kracht is, want dan kun je loslaten wat jou (innerlijk en uiterlijk) belemmert je dromen en doelen te bereiken. Dan kun je de juiste stappen op jouw pad van persoonlijke ontwikkeling zetten. Dan durf je jezelf te zijn, authentiek, en je weet dat je levensweg een leerproces is. Jouw persoonlijke ontwikkeling duurt je je hele leven voort, waarbij je elke keer weer een nieuwe balans kunt vinden.

Handelen
Persoonlijke groei is dus niet alleen je aandacht naar binnen keren om jezelf te leren kennen en er achter te komen wat je kracht is en wat je belemmert. Het gaat ook om het doen! Het ondernemen van stappen en daarna het handelen in overeenstemming met je ware zelf. Dicht bij jezelf blijven en inzicht krijgen in wat je (anders) moet doen om jouw dromen en doelen te realiseren. Gebeurtenissen en ervaringen in je leven helpen je groeien. Want hoe bewuster je in het leven staat, hoe makkelijker je deze gebeurtenissen en ervaringen kan en zult gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling. Daarom gaat persoonlijke ontwikkeling ook in fasen. Het kost tijd om uit te groeien tot je volledige potentie. Wanneer jij hier bewuster van wordt, zal deze groei wel sneller en gemakkelijker toenemen.

Het proces van bewustwording
Je persoonlijke ontwikkeling is een continu proces van bewustwording. Het is gericht op het bereiken van een hoog niveau van persoonlijk welzijn. Als je je bewust bent van jezelf en je eigen unieke waarde, kun je vanuit veerkracht en souplesse meebewegen met de flow van het leven. Je zult je dan gezond, gelukkig, fysiek sterk, mentaal krachtig en emotioneel veerkrachtig voelen.

Door te leven vanuit je hart, in balans met je kwaliteiten en geleid door je eigen lichaam en leven, kun je leven in liefde en kracht. Vanuit daar kun je alles uit jezelf en uit het leven halen. Het is hierbij van belang dat je je persoonlijke ontwikkeling volledig individueel bepaalt. Want iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen, unieke manier en in zijn eigen tempo!!

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel veelbelovend, en dat is het ook. Maar vergeet niet, jouw groei is afhankelijk van de omstandigheden in je leven, van de keuzes die je maakt en vooral van hoe je op gebeurtenissen en ervaringen in je leven reageert. De manier waarop je in het leven staat, je zelfkennis en zelfinzicht bepalen hoe jouw persoonlijke ontwikkeling verloopt.

Ga voor een betere versie van jezelf en haal meer uit het leven.

Wil je jouw welzijn naar een hoger niveau tillen en meer uit jezelf en je leven halen? Wil je doelen of dromen bereiken? Wil je eindelijk leven in balans met jezelf en jouw leven?

Neem dan de verantwoordelijkheid en leiding in en over je eigen leven. Zorg zelf voor de verandering. Doe dit door bewust te gaan leven en persoonlijk te groeien! Leg de schuld niet bij anderen en vooral: verval nooit in slachtofferschap. Wat je ook meemaakt of voor welke uitdaging je ook staat, je kunt dit aan en je kunt er van leren!!

Nee, dit hoef je niet alleen te doen! Maar je moet het wel zelf doen. G & R wil je helpen en je handvatten geven. Schrijf je in voor onze training, wordt een betere versie van jezelf! en begin aan een leuker en relaxter leven!