De ZORGG-cirkel

De ZORGG-Cirkel, jouw kompas naar een betere versie van jezelf!

Ontstaan en doel van de ZORGG-cirkel

De ZORGG-cirkel is door G & R ontwikkeld en gebaseerd op de piramide van Maslow. De piramide van Maslow helpt met het verklaren hoe behoeften mensen motiveren. De ZORGG-cirkel geeft inzicht in je leven op de vijf domeinen van de ZORGG-cirkel; Zelfbeeld, Ontwikkeling, Relaties, Gezondheid en Geld. De domeinen uit de ZORGG-cirkel hebben een relatie met de piramide van Maslow omdat beide modellen ingaan op hoe behoeften mensen motiveren. De ZORGG-Cirkel wordt echter voor meer doeleinden gebruikt. In de trainingen komt deze cirkel telkens weer terug. De ZORGG-Cirkel is jouw een kompas die je de weg wijst op weg naar de betere versie van jezelf. Je gebruikt dit kompas niet eenmalig, maar bij keuzes die je maakt en veranderingen die plaatst vinden in je leven. Het kompas zal niet altijd hetzelfde zijn omdat je leven ook niet altijd hetzelfde is. Het uitgangspunt is dat het je inzichten geeft in waar je op het moment en laat je door middel van scores zien waar je behoeftes liggen zodat je aan de slag kunt om te komen tot een betere versie van jezelf! 

De 5 domeinen van de ZORGG-cirkel​

De ZORGG-cirkel bestaat uit 5 verschillende domeinen en is krachtig door zijn eenvoud. Hieronder een korte uitleg van de 5 verschillende domeinen:

  • ZelfbeeldAuthentiek, tevreden, vrijheid, keuzes maken, goed voelen, vertrouwen, trots, talentvol, zijn woorden die in je op komen bij een goed zelfbeeld en bij mensen die zelfverzekerd zijn. 
  • Ontwikkeling(persoonlijke) ontwikkeling heeft alles te maken met stappen zetten, werkgerelateerd, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling. 
  • Relaties: Relaties op liefdesgebied, familie, vriend(in)en, collega’s etc. Waar je met mensen te maken hebt, heb je met relaties te maken. Hoe gezond zijn jouw relaties?
  • Gezondheid:  “Gezondheid is de persoonlijke beoordeling van de fysieke, geestelijke en sociale mogelijkheden om een gelukkig leven te leiden”. In de ZORGG-cirkel kijken we naar geestelijk, lichamelijk en sociaal welzijn. Hoe is de balans? Waar sta je nu en waar wil je naar toe? 
  • GeldHeb je schulden? Leef je in welvaart? Wat doet dat met je? Ben je vrijgevig? Ben je materialistisch? Dit zijn zaken waar we bij stil moeten staan. Geld is een middel. Het genot zit in de waarde erachter.