Een relatie is veel boeiender als de ander je leven verrijkt en niet omdat hij of zij hetzelfde is als jij. Op zoek gaan naar een kopie van je eigen ik is compleet zinloos. Je hoeft niet dezelfde hobby’s, of hetzelfde werk te hebben, dezelfde muzieksmaak of kledingstijl te hebben,  enzovoorts. Juist als je telkens forceert om hetzelfde te doen als je partner zou dit kunnen resulteren in spanningen en conflicten omdat een van de twee zich niet in zijn element voelt. Je kunt veel beter de uiteenlopende interesses te respecteren en er verder geen punt van maken.

Mannen en vrouwen zijn nu eenmaal erg verschillend. Het heeft bijvoorbeeld ook geen zin om te proberen hetzelfde te denken. Dit is niet nodig voor een goede relatie. Zorg ervoor dat je jezelf blijft. Pogingen doen om hetzelfde te denken heeft geen zijn omdat je de dingen nooit door de ogen van je partner zult waarnemen. Je bent verschillend zoals ook jullie behoeften, psychologisch, fysiologisch, en genetisch. Deze zijn zoals ze zijn en daarom is het zo belangrijk de verschillen te waarderen in plaats van ze als een belemmering te beschouwen en daarmee je partner proberen te veranderen!

Dus kortom, een relatie moet je leven verrijken en zorgen voor een toegevoegde waarde. Het aangeven van grenzen is prima en ook belangrijk, maar probeer de ander niet te veranderen.