Reken er maar op dat je van tijd tot tijd aankomt, óf op hetzelfde gewicht blijft. Dit kan, ook al doe je alles goed! De meeste mensen die lijnen kennen het probleem van plotseling niet meer afvallen. De weegschaal staat al weken stil, of je bent zelfs een paar kilo aangekomen. Als je verwacht dat je gewicht iedere week omlaag gaat, levert dat gegarandeerd teleurstellingen op.

Na verloop van tijd kan het gebeuren dat je gewicht een aantal weken gelijk blijft . Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het gewicht van vrijwel iedereen die flink wil afvallen ( meer dan tien kilo) binnen een half jaar na het beginnen van het dieet ergens blijft steken.

Dit kan frustrerend en demotiverend zijn, zodat je je dieet aan de kant schuift en je de kilo’s er binnen de kortste keren weer aan hebt gegeten.

Wanneer de weegschaal enkele dagen op hetzelfde gewicht blijft steken, dan is er niets aan de hand, gewoon doorzetten! Wanneer je echter een aantal weken achter elkaar stilstaat, zijn er een aantal maatregelen die je kunt proberen om je gewichtsverlies weer in gang te zetten:

• Denk bij jezelf goed na of je voldoende gemotiveerd bent geweest de afgelopen tijd. Zijn er niet toch dingen tussendoor geslipt, die je gewichtsverlies hebben laten stagneren? Bijvoorbeeld toch een handje chips, toch dat biertje ‘s-avonds of toch een blokje kaas extra? De meeste mensen “zondigen” wel eens tijdens een dieet, maar soms zondig je zonder het te merken vaker dan goed is voor je dieet.

• Misschien ben je gestrest en snel geneigd om naar iets eetbaars te grijpen. Neem voldoende ontspanning en denk aan jezelf. Verwen jezelf met een schoonheidsbehandeling of een bezoekje aan de sauna.

Ook is het handig om nu een afspraak met je gewichtsconsulent (dieetcoach) te maken om  alles weer goed op de rail te krijgen.

 

 

Geef een reactie