Wie wil er nu geen mooie, egale huid die straalt van gezondheid? Wij allemaal toch? Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar je kunt er zelf wel veel aan doen! Hieronder zie je een aantal huidverzorging tips en wordt uitgelegd waar jij zelf op kan letten om op natuurlijke wijze een mooie, stralende en egale huid te verkrijgen en te behouden. 

Begin bij jezelf

Het belangrijkste voor een mooie huid is je levensstijl. “Je bent wat je eet”, is een bekend gezegde. Je kunt ervan uitgaan dat alles wat impact heeft op je gezondheid ook slecht voor de huid is. Denk hierbij aan; patat, cola, alcohol of roken. Je huid is de spiegel van je levensstijl. Als je ongezond eet of slecht slaapt zie je dit direct terug aan de huidkwaliteit. Dus, houd je levensstijl in balans. Ga voor gezonde, voedzame maaltijden. Drink of rook niet (te veel).

Reinig je gezicht

Je gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan vervuiling en talg. Bovendien kan de make-up die je draagt ook poriën verstoppen en de huidveroudering versnellen. Daarom is één van de belangrijkste onderdelen in de huidverzorging het reinigen van de huid. Idealiter doe jij dit twee keer per dag. ‘s Ochtends als eerste stap in je huidverzorging om je dagcrème of serum goed te laten werken en ‘s avonds om make-up en vuil te verwijderen van je gezicht, voordat jij je nachtcrème aanbrengt.

Houd het schoon

Je huid komt als eerste in aanraking met allerlei verontreinigende stoffen. Je kan dit zelf voor een deel vermijden door te zorgen dat je omgeving hygiënisch is. Verschoon daarom regelmatig je kussensloop, want bacteriën en vuil op je kussen kunnen je poriën verstoppen. Verder doe je er goed aan om altijd schone handdoeken te gebruiken en de kwastjes voor je make-up van tijd tot tijd goed schoon te maken. Tip: dit kan door desinfecterende gel (die je voor je handen gebruikt) op de kwasten aan te brengen. Je ziet het vuil er heel makkelijk afgaan. Spoel het daarna goed af. Nog een tip: gebruik ademend beddengoed, zo voorkom je dat je gaat zweten onder de dekens.

Ken je eigen huid en Gebruik de juiste producten

Om een mooie huid op natuurlijke wijze gezond te houden en te verzorgen, is het essentieel om je eigen huid te kennen. Heb je een gevoelige huid, een vette huid of een droge huid? Afhankelijk van je huidtype kan je bepalen welke producten jij moet gebruiken. Een droge huid heeft behoefte aan een hydraterende crème. Een vette huid heeft daarentegen meer baat bij dagcrème voor een vette huid. Dagcrèmes voor een vette huid hebben een talg reguleerde werking, voorkomen glimzones, verfijnen grove poriën en helpen de huid om meer in balans te raken. Gebruik altijd gepaste producten voor jouw huid, anders kan jij je huid onnodig irriteren of uitdrogen.

Gebruik altijd een SPF

Uv-stralen zijn het hele jaar door aanwezig. Je denkt hier niet aan als het buiten somber weer is, maar de uv-stralen zijn aanwezig. Om hun invloed op de huid te beperken, doe je er goed aan om je huidverzorging dagelijks af te sluiten met een goede zonnebrandcrème of gebruik een crème met SPF. Hiermee voorkom je ook pigmentvlekken

Relax

Stress heeft ongelofelijk veel invloed op ons lichaam. Je kunt dit niet altijd makkelijk voorkomen, maar je kunt proberen om dit zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Wie is nu niet druk met werken, studeren en het huishouden? Maar dan is ontspanning juist super belangrijk! Dit zodat je niet te gestresst raakt, want dit heeft namelijk ook veel impact op je huid. Probeer dagelijks even je rust te pakken. Ga een (half) uurtje sporten om je hoofd leeg te maken, verwen jezelf met een lekker (hydraterend) masker en/of ga lekker in bad. Zorg ook dat je voldoende slaap krijgt want gedurende de nacht krijgt je huid de kans om zich te herstellen. En dit werkt alleen optimaal als je voldoende slaapt. Zorg er dus voor dat jij zo vaak mogelijk kan genieten van een goede nachtrust.

Verwen je huid met mineralen en vitamines

Om goed te functioneren maakt je lichaam gebruik van vitamines en mineralen. Voor een groot deel haal je deze stoffen uit jouw voeding of maakt het lichaam ze zelf aan, maar om je te verzekeren van een goede dosis vitamines en mineralen ben je ook aangewezen op huidverzorging producten. Je kan op zoek gaan naar producten die vitamine C bevatten of retinol (dit helpt het lichaam bij de aanmaak van vitamine A). Ook het eten van vitamines is natuurlijk goed voor je huid!

sport!

Je hoeft het echt niet elke dag te doen, maar sporten is goed voor je huid. Zoek iets wat je leuk vindt om te doen, bijvoorbeeld hardlopen, tennis of yoga. Niet alleen vermindert sporten je stress niveau, het helpt ook om de bloedcirculatie te stimuleren. Een tip voor als je veel sport in de buitenlucht: vergeet je zonnebrand niet!

Water, water en nog eens water

Ik hoef je niet te vertellen dat je huid goed gehydrateerd moet zijn om in topconditie te blijven. Drink daarom dagelijks minimaal 2 liter water om je lichaam en huid van binnenuit te hydrateren.