Wit­lofsala­de met kip en peer. Een knapperig lof met een pittige dressing van roquefort met karnemelk voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 150 ml karnemelk
  • 100 g Roquefort blauwaderkaas 52+
  • 70 g ongebrande pecannoten (ongezouten)
  • 400 g bleekselderij
  • 450 g witlof
  • 160 g gerookte kipfilet (stuk)
  • 2 Conference handperen (of andere handpeer)
  • 75 g veldsla

Bereidingswijze:

  1. Doe de karnemelk en roquefort in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm.
  2. Haal de blaadjes van de stronken witlof los en snijd in 3 stukken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in de lengte in dunne plakjes. Meng het witlof, de bleekselderij, kipfilet, peer en veldsla. Schep de dressing erdoor en bestrooi met de pecannoten.

 

Bron; AH