Een heerlijke lichte lasagne met kipgehakt en spinazie. Snel klaar, lekker en gezond! Dit gerecht is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 12 lasagnevellen (volkoren)
  • 500 gram kipgehakt
  • 450 gram spinazie
  • 300 gram champignons (in plakjes)
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 50 gram geraspte kaas (light)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 250 gram ricotta
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels passata
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 snufje nootmuskaat
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de lasagnevellen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak dan de plakjes champignons met de sjalot en knoflook in wat boter goudbruin en laat dan al het vocht verdampen. Kruid dan met peper en zout.

Laat in een andere pan de gehakte spinazie in wat olijfolie in delen slinken. Kruid dan met peper en zout. Knijp er al het vocht uit en meng door de champignons. Voeg dan naar smaak wat nootmuskaat toe. Voeg dan de ricotta toe en roer goed door.

Bak het gehakt al roerend in een droge koekenpan. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat dan enkele minuten meebakken. Doe er dan de passata bij en breng dan op smaak met de peterselie, cayennepeper en zout.

Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal en dek dan af met lasagnevellen. Verdeel er dan wat van het spinazie-champignonmengsel over en dek daarna weer af met een laagje lasagnevellen. Herhaal dit totdat alles op is. Bestrooi dan met de kaas en zet 30 minuten in de oven.

 

 

Bron:Libelle.be