Benodigdheden:

• 1 krop savooikool
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• Stuk verse gember van ongeveer 1 cm dikte, fijngehakt
• 1 ui, fijngehakt
• 1 rood pepertje, fijngehakt, zonder zaadjes
• 400 gram runder- of kalfsgehakt
• 1 rode paprika in stukjes
• 2 eetlepels sojasaus
• koriander
• Verse peper uit de molen
• Klein beetje zout
• Basmati rijst voor 4 personen
• Flinke scheut kokosmelk

Bereidingswijze:

Doe een beetje water en kokosmelk in een pan en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en kook gaar.

Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Scheur 8 bladeren af. Blancheer (leg deze in kokend water) voor 2 minuten. Spoel met koud water af. Snijd de harde nerf er tot de 1/3 tussen uit. De rest van de kool snijd je in smalle reepjes.

Doe een klein scheutje olie in een pan en fruit de knoflook, ui, gember en rode peper aan totdat het glazig is. Zet apart.

Bak het gehakt met peper en zout snel rul. Voeg het bovenstaande mengsel toe met de paprika en een deel van de gesneden kool en bak snel door. Voeg de rijst erbij.
Breng op smaak met sojasaus en koriander.

Leg een savooikoolblaadje op je werkplank met de onderkant het harde stuk naar beneden. Schep het gehaktmengsel op het blad en vouw dicht zoals een loempia. Ga door totdat alle bladeren gevuld zijn.

Schenk een goede bodem water in een wok en breng aan de kook. Zet het stoommandje met deksel in de wok en zorg ervoor dat het water de onderkant van het mandje net niet raakt. Stoom de savooikool pakketjes nog 10 minuten warm.
Serveer de pakketjes direct.

Eet smakelijk!!!