Deze heerlijke romige courgettesoep met zalmtartaar is voor vier personen. De soep is eenvoudig klaar te maken en na 20 minuten kun je genieten van deze heerlijke, gezonde soep!

INGREDIËNTEN

  • 3 courgettes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 270 g zalmfilet met huid
  • 125 g crème fraîche light
  • 1 citroen
  • 20 g bieslook

Bereidingswijze

  1. Schaaf met een dunschiller 4 mooie linten van de courgette. Houd de courgettelinten apart. Snijd de rest van de courgette in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de courgette erdoor en bak 5 min. mee.
  2. Voeg de bouillonblokjes met 1 L water toe en breng aan de kook. Kook de soep in 10 min. zachtjes gaar. Verwijder de huid van de zalmfilets. Snijd het visvlees met een scherp mes in piepkleine blokjes. Doe de zalmtartaar in een kom en schep er 1 el crème fraîche door. Boen onder stromend warm water de citroen schoon. Rasp de helft van de gele schil van de citroen. Halveer de citroen. Hak de bieslook fijn. Voeg de citroenrasp met 1 el bieslook toe aan de zalmtartaar. Pers een halve citroen uit en meng met peper naar smaak door de zalmtartaar.
  3. Schep de zalmtartaar in het midden van 4 diepe borden; gebruik eventueel een kookring. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer. Voeg de resterende crème fraîche toe. Breng de soep op smaak met peper.
  4. Schep de soep voorzichtig rondom de zalmtartaar. Rol de apart gehouden courgettelinten losjes op en garneer de soep ermee. Versier met de rest van de bieslook.