Mensen die momenteel zo min mogelijk koolhydraten eten in the house? Deze gezonde pizza is je vriend! Waar is die bloemkool dan? Nou, die zit dus in de bodem. De bodem bestaat namelijk helemaal uit bloemkool, een ei en een klein handje kaas. Geen gluten dus, en ook geen koolhydraten door meel of tarwe. Hoe gezond wil je het hebben! En dan hebben ik het over de smaak nog niet eens gehad…

Ingrediënten voor de bodem: ¼ bloemkool 1 ei 1 handje geraspte kaas 20180225_130849

Bereidingswijze: Verwarm de oven op 200 graden. Maal in de keukenmachine de bloemkool tot kleine korreltjes. Roer het ei en de geraspte kaas erdoor. Bak dit ongeveer 5 minuten in de koekenpan om het vocht eruit te halen. Leg het mengsel op een met bakpapier bekleed bakblik en druk er een pizzabodem van ongeveer een halve centimeter dik van. Plaats de bakplaat in de oven en bak de bodem 10 minuten.

Ingrediënten voor de topping:

Tomatenpuree, geraspte kaas en bijvoorbeeld salami, ham, tonijn, ansjovis, paprika ui, knoflook, tomaat, kappertjes,  olijven en Italiaanse kruiden.
Bereidingswijze:

Bestrijk de bloemkoolbodem met de tomatenpuree. Strooi hier de geraspte kaas over. Beleg de bodem met de ingrediënten die je lekker vindt.

Plaats de pizza in de oven en bak hem voor 20 minuten.

Eet smakelijk