Deze mini-crumbles van bosvruchten zijn perfect voor elke gelegenheid. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 appels
  • 200 g veenbessen (diepvries)
  • 140 g rode bessen (diepvries)
  • 175 g suiker
  • 1 el maïszetmeel

Voor de crumble

  • 50 g amandelen (gehakt)
  • 180 g bloem
  • 100 g suiker (lichtbruine)
  • 3 el suiker (donkere)
  • 120 g zachte boter
  • snufje zout

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe deze samen met de bessen en de suiker in een pannetje. Voeg wat water toe en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
  2. Neem van het vuur en voeg het maïszetmeel toe om in te dikken. Verdeel het fruit over kleine vuurvaste potjes.
  3. Meng alle ingrediënten voor de crumble tot een kruimelig deeg en bestrooi er de fruitcompote mee. Bak 25 à 30 minuten in de oven.

Bron: Libelle