Sushirijst = bloemkoolrijst in deze koolhydraatarme sushi. Je hebt ongeveer 30 stuks met onderstaande ingredienten.

Ingrediënten:

  • 400 g bloemkoolrijst
  • 3 el kewpie mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 150 g snoepgroente gekleurde wortel
  • 150 g verse tonijnsteaks
  • 5 norivellen
  • 100 g koelverse sojabonen
  • 2 el Saitaku sushigember
  • 3 el Kikkoman sojasaus

Bereidingswijze

  1. Meng de bloemkoolrijst met de mayonaise en de wasabi. Snijd de worteltjes in reepjes van ca. 3 mm dik. Snijd de tonijn in repen van ca. een ½ cm dik.
  2. Verdeel de bloemkoolrijst in 5 porties.Verdeel elke portie in een gelijkmatige laag over 1 norivel. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij. Verdeel de worteltjes, tonijn en sojabonen ook in 5 porties en verdeel in het midden over de bloemkoolrijst. Leg er een paar plakjes sushigember op. Rol elke sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Gebruik eventueel wat water om de rol dicht te plakken.
  3. Snijd van de zijkanten van de rollen 1-2 cm. Dit wordt niet gebruikt. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken. Serveer met de sojasaus.

 

 

Bron; AH