Lekker en gezonde pannenkoeken eten? Dan kun je nu prima aan de slag met dit recept! Dit recept is bedoeld om ongeveer zes pannenkoeken mee te maken.

Ingrediënten:

  • 400 ml melk (of soja- of amandelmelk)
  • 200 gram havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 3 eieren
  • olijfolie

Naar eigen smaak

  • Snufje kaneelpoeder
  • 1 el honing

Bereidingswijze:

Als je een keukenmachine hebt, kun je het beste de havermout eerst fijnmalen zodat je mooie, gladde pannenkoeken krijgt. Doe het anders in een kom en prak de rijpe banaan erdoorheen. Voeg de melk toe en breek de eieren erboven. Voeg eventueel naar smaak wat honing en kaneel toe. Meng alles goed door elkaar met een staafmixer tot je een glad beslag krijgt.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en zorgt ervoor dat de pan goed heet wordt. Giet nu voorzichtig wat pannenkoekenbeslag in de pan. Zet het vuur niet te hoog en wacht totdat de bovenkant begint te stollen en er bubbeltjes ontstaan. Zorg er ondertussen voor dat de randen niet te veel aankoeken. Draai nu de pannenkoek om en bak deze kant ook nog even. Je havermout pannenkoek is nu klaar!