Dit heerlijke gerecht is voor vier personen. Lekker en gezond. Eenvoudig klaar te maken. Dit gekruide visje laat zich dippen in frisse cottagecheese met limoen. De paksoi en de erwtjes zijn een superduo. Mix ze met zilvervliesrijst en je hebt een lekkere lichte maaltijd.

Ingrediënten:

  • 300 g zilvervliesrijst

  • 1 el milde olijfolie

  • 450 g diepvries kabeljauwhaasjes (ontdooid)

  • 200 g cottagecheese

  • 30 g verse platte peterselie

  • 1 struik paksoi

  • 2 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

  • 450 g fijne diepvries tuinerwten

  • 1 limoen

Bereiden

 
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de harde onderkant (2-3 cm) van de paksoi. Snijd de paksoi in de breedte in stukjes van 1 cm. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Snijd de limoen in partjes. Breng water aan de kook en kook de bevroren tuinerwten 6 min. Voeg de laatste minuut de paksoi toe. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Meng de helft van de Scandinavische kruiden met de olie. Bestrijk hiermee de vis rondom. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak de vis in 6 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Doe de cottagecheese, het limoenrasp, de rest van de Scandinavische kruiden en de peterselie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Meng de paksoi en tuinerwten door de rijst. Serveer met de kabeljauw, limoenpartjes en het cottagecheesemengsel.