Mis je jouw dagelijks brood als je koolhydraatarm eet? Geen probleem! Dit recept biedt de oplossing. Heerlijk om een plak van te eten bij je (lunch)salade, of gewoon als tussendoortje natuurlijk.

Ingrediënten:

100 gr zonnebloempitten, 100 gr pompoenpitten, 100 gr sesamzaad, 100 gr gemengde noten, 100 gr kokosolie, 20 gr pure chocolade 75% rasp (optioneel), 100 gr havermout, 4 eieren, 3 el kwark, 3 el honing, tl bakpoeder, 2 el rozijnen en een snufje zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160 graden. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine fijn. De kokosolie hoef je niet eerst te smelten.

Stort alles in een met bakpapier beklede broodvorm. Bak het brood in  60 minuten  gaar.

Wacht met het uit de vorm halen tot het brood enigszins is afgekoeld. Haal het uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster. Je kunt het pas gaan snijden als het brood helemaal is afgekoeld.

Dit brood smaakt heerlijk met roomboter of met kaas.