Dit gerecht is voor vier personen. Heerlijk op de BBQ voor het gewenste resultaat! Serveer er een lekkere frisse salade bij en een stuk stokbrood met kruidenboter. Indien je op dieet bent kun je het beter bij de biefstuk en de salade houden (of een heel klein stukje stokbrood nemen…)

INGREDIËNTEN

  • Italiaanse kruidenmix (bakje à 20 g) (of tijm)
  • 3 tenen (gerookte) knoflook
  • 0,5 tl gemalen mosterdzaad
  • 8 el olijfolie
  • 1 kg kogelbiefstuk
  • 100 ml smokey barbecuesaus
  • 1 snufje peper

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Pureer de kruiden, de knoflook en het gemalen mosterdzaad met de olie met de hakmolen van de staafmixer. Voeg grof gemalen peper toe. Wrijf het vlees rondom in met de kruidenrub.
  2. Schroei het vlees dicht op een hete barbecue. Leg het vlees daarna op het heetste deel van de barbecue en sluit de barbecue af. Rooster het vlees zo 5 min. Keer het vlees tussendoor 1 keer.
  3. Neem het vlees van de grill en snijd in dunne plakken. Schep de barbecuesaus eroverheen.