Dit gerecht is voor vier personen. Het is eenvoudig klaar te maken en na 25 minuten kun je genieten van deze heerlijke maaltijd! Als je op dieet bent kun je beter de rijst weglaten en extra sperziebonen toevoegen of er een rauwkostsalade bij eten.

INGREDIËNTEN

  • 300 g witte rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 390 g kipfilet
  • 3 tenen knoflook
  • 70 g tomatenpuree (1 blikje)
  • 450 g vriesvers gebroken sperziebonen (1 pak)
  • 100 ml ketjap manis
  • 150 ml water
  • 1 snufje peper (of sambal)
  • 320 g zoetzure zilveruitjes (1 pot)
  • 2 el sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen in een wok of hapjespan de olie. Bak de kipblokjes in 4 min. goudbruin.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep de tomatenpuree en de sperziebonen toe en bak nog 2 min.
  3. Voeg de ketjap, het water en de uitgelekte zilveruitjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en smoor de sperziebonen in 6-7 min. gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  4. Schep de rijst op 4 borden. Breng de kipfilet met de sperziebonen en ketjapsaus op smaak met peper (of sambal) en schep bij de rijst. Bestrooi met het geroosterd sesamzaad.