Deze Ita­li­aan­se zo­mer­soep met bal­le­tjes is een goedgevulde maaltijdsoep voor 4 personen en staat in een kwartier op tafel.

Ingrediënten:

  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g gesneden prei (zak)
  • 1½ liter groentebouillon van tablet
  • 400 g cannellinibonen in blik
  • 275 g verse rundersoepballetjes
  • 250 g verse gesneden snijbonen
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 15 g verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn en verhit de olie in een soeppan. Fruit de prei en de knoflook 1 min. Voeg de groentebouillon, bonen en runderballetjes toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 5 min. de snijbonen toe.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie fijn. Meng met de olie en knoflook, het citroenrasp en de peterselie (gremolata). Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gremolata.

 

 

Bron; AH