Een snel en makkelijk recept voor groentesoep met zelfgemaakte balletjes van rundergehakt voor 6 personen. Tip! Maak het dubbele en zet het in de vriezer. Lekker makkelijk voor als je een keer geen zin hebt om te koken. 
Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • snuf paprikapoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf peper enz out
  • 1200 ml water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 250 gr soepgroenten, (fijngesneden)
  • 1 grote ui
  • 1 klontje boter

Bereiding
Meng het gehakt met de kruiden en draai er kleine balletjes van. Snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan. Fruit de ui aan tot deze bruin begint te kleuren. Voeg de soepgroente toe en bak 1 minuutje mee.

Voeg dan het water en de groentebouillon blokjes toe en breng aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat de soep nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken. Eet smakelijk!