De bereidingstijd voor deze heerlijke salade voor 2 personen kun is ongeveer 20 minuten.
Ingrediënten:
  • 0,5 ananas
  • 75 sugarsnaps
  • 0,5 krop ijsbergsla
  • 1 gerookte kipfilet ca. 300 g
  • 10 munt
  • 10 koriander
  • 0,5 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • grillpan

Bereidingswijze;

Verhit een grillpan zonder olie of boter.

Schil en snij de ananas in stukken. Gril de stukken ananas rondom aan. Kook de sugarsnaps 3 minuten en spoel af onder koud stromend water.

Snij de ijsbergsla en kipfilet in dunne reepjes. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Snij de munt en koriander grof. Pers de limoenen uit. Meng de groene kruiden, knoflook en het limoensap samen met twee eetlepels olijfolie door de ijsbergsalade in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

Halveer de avocado, verwijder de pit met een scherp mes. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snij in plakjes. Schik de gegrilde ananas, plakjes gerookte kipfilets, avocadoblokjes en sugarsnaps over de salade. Serveer direct.

 

Bron: Lidl