Wie zegt dat nacho’s gemaakt moeten worden met tortilla chips? In dit recept wordt de heerlijke Mexicaans gekruid gehakt geserveerd in mini paprika’s in plaats van tortilla chips. Door geraspte kaas, zure room, jalapeños toe te voegen proef je geen verschil met traditionele nacho’s. De mini paprika’s zijn namelijk net zoals tortilla chips lekker knapperig.  Deze gezonde nacho’s kun je serveren als hoofdgerecht, maar ze zijn ook heerlijk om te serveren als snack bij de borrel!

Ingrediënten

Kruidenmix:

  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl oregano
  • 1/4 gedroogde chili vlokken

Nacho’s:

  • 500 gr (mager) rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 500 gr mini paprika’s (buitenbeentjes)
  • 150 gr geraspte (smelt)kaas
  • 2 grote tomaten
  • 1 avocado, in stukjes gesneden
  • optioneel: zure room, olijven, jalapeños

Bereidingswijze

  1. Meng in een kleine kom de kruiden goed door elkaar. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de rundergehakt toe aan de pan en bak binnen 7-10 minuten gaar. Voeg vervolgens de kruidenmix toe aan de gehakt en bak dit al roerend kort mee.
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 190 graden. Snijd dan op een grote snijplank de mini paprika’s door tweeën of door vieren en de tomaten in kleine stukjes.
  3. Verdeel de paprika en tomaat stukjes over een bakplaat bekleed met bakpapier en voeg dan ook de gehakt uit de pan toe. Strooi tenslotte de geraspte kaas over paprika nacho’s.
  4. Doe de paprika nacho’s dan in de voorverwarmde oven en bak 10-12 minuten, tot dat de kaas gesmolten is.
  5. Garneer de nacho’s na het bakken met avocado stukjes, zure room, olijven en jalapeños. Serveer warm en genieten maar!