• 200 ml tomatensaus
  • aubergine (niet alles nodig)
  • 125 gr ricotta
  • 125 gr geitenkaas blanc
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • handje verse basilicum
  • peper en zout

Neem deze pastasaus voor de cannelloni. Simpel te maken en goed te bewaren in de vriezer. Mocht je dat niet hebben of je vind het te veel werk, neem dan een kant en klaar versie, maar let op dat er GEEN toegevoegde suikers in zitten. Check het aantal koolhydraten, want sommige sauzen bevatten echt veel

Snijd de aubergine in plakken van ½ cm dik. Gril de plakken aan beide zijden. Dat kan in een grill- of koekenpan of onder de grill van de oven. Maak ze niet té gaar want het moet nog in de oven. Leg ze na het grillen op een plat bord.

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.

Meng voor de vulling de ricotta met geitenkaas door elkaar tot een smeuïg geheel. Proef de vulling en breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling over de plakken aubergine en rol ze vanaf de korte kant op. Leg de cannelloni met de naad naar beneden naast elkaar in de ovenschaal. Bak de rolletjes 10-15 minuten of tot ze goed warm zijn.

Verwarm ondertussen de tomatensaus in een pannetje, rasp de parmezaan en snijd de basilicum in reepjes.

Verdeel de cannelloni over de borden, schep er saus over. Bestrooi met Parmezaanse kaas en maak af met wat verse basilicum. En nu genieten! Eet smakelijk:-)

 

Geef een reactie