Deze hutspot is voor 4 personen en de bereidingsduur is ongeveer een half uur.

Ingrediënten:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
  • 2 beschuiten
  • 1 middelgroot ei
  • 3 el koffiemelk
  • 5 el milde olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water met zout. Voeg de hutspotgroenten toe en kook in 20 min. gaar.
  2. Doe ondertussen het gehakt in een kom. Ris de blaadjes van de takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix en doe bij het gehakt. Verkruimel de beschuiten erboven. Voeg het ei en 1 el koffiemelk toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Kneed het gehakt door en vorm er 12 balletjes van.
  3. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de balletjes in 15 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Haal ondertussen, uit het bakje Italiaanse kruidenmix, de blaadjes oregano en salie van de takjes en ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Doe met de rest van de olie in het bakje van de staafmixer en maal in 30 sec. tot kruidenolie.
  5. Giet de aardappelen en hutspotgroenten af en doe terug in de pan. Voeg de rest van de koffiemelk toe en stamp met de pureestamper tot hutspot.
  6. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de gehaktballetjes op de stamppot en besprenkel met de kruidenolie.
Bron: AH