Zoek je een gezond tussendoortje wat goed vult en ook nog eens heel erg lekker is, dan heb ik hier het recept voor je. Deze havermoutkoek is met appel, rozijnen en walnoten een heerlijke koek die smaakt naar appeltaart. Mmmmmm, lekker toch? Voor deze heerlijke havermoutkoek heb je het volgende nodig:

  • 300 gr havermout
  • 200 ml yoghurt
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 kleine banaan
  • flinke scheut honing (ong. 25 ml)
  • óf een zakje vannilesuiker
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Toevoegen naar wens:

  • rozijnen
  • stukjes klein gesneden gedroogde zuidvruchten zoals: vijgen, abrikozen, dadels
  • stukjes kleine gesneden appel
  • noten en zaden: stukjes walnoot, hazelnoot, amandelen, zonnebloempitten, pompoenpitten.
  • geraspte kokos, stukjes chocolade

Bereidingswijze:
Doe 200 gram havermout  in de blender en maak het fijn. Voeg de yoghurt, de melk, de kruiden en het bakpoeder toe meng het nogmaals. Vervolgens voeg je de eieren, de banaan toe en meng je het weer. Daarna doe je alles in een grote kom en voeg je de overige 100 gram havermoet en ingredienten naar wens toe. Zelf vind het het heerlijk om een handje rozijnen, een appel en een paar walnoten toe te voegen.

Vet een bakblik in en schep het mengsel erin. Zet in een voorverwarmde oven en bak de koek 50 minuten op 190 graden.

Laat de koek afkoelen en snijd de koek in stukken en serveer. Eet smakelijk!!