Muffins zijn de laatste jaren voornamelijk bekend geworden als zoete snack maar met deze Italiaanse muffins maak je juist een heerlijke hartige toevoeging bij je soep! Dankzij de prosciutto, zongedroogde tomaatjes en de basilicum krijgen deze muffins een heerlijke mediterrane smaak.

Ze heel goed te combineren met een tomatensoep, Franse uiensoep of een andere soep die doet denken aan vakantie bij de Middellandse Zee. Omdat veel van onze soepen mascarpone en basilicum bevatten, zijn deze heerlijk muffins een perfecte match. Probeer deze heerlijke Italiaanse muffins snel uit!

Ingredienten:

  • 1 Unox knakworstje
  • 1/3 courgette
  • 1 ei
  •  2 el crème fraîche
  • 100 g fijngeraspte belegen kaas
  • 1 tl gedroogde oregano
  •  3 plakjes hartige diepvries taartdeeg, (ontdooid)
  • extra nodig: ingevette mini-muffinvorm met 12 holletjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Snijd het knakworstje in de lengte in vieren en snijd de repen in kleine stukjes. Roer de courgette met de worst, het ei, de crème fraîche, de kaas, de oregano en peper en eventueel zout naar  maak door elkaar.

Snijd de plakjes deeg in vieren. Druk de kleine plakjes deeg in de holletjes en schep in elk holletje een lepeltje van het courgettemengsel. Lekker onder andere bij romige tuinerwtensoep met waterkers, broccolisoep, tomatensoep, pompoensoep, groentesoep, Indiase currysoep, linzensoep en kippensoep.

Opscheppen

Bak de courgettetaartjes in de voorverwarmde oven in ± 15 min. lichtbruin en gaar. Eet ze warm of lauwwarm.

 

Let op! Dit gerecht is geen caloriearm gerecht! Maar wel lekker:-)