Groninger mosterd is een heerlijke soep. Lekker pittig! Dat proef je ook terug in deze Groninger mosterdsoep. In combinatie met de licht pittige prei en de zoute spekjes is het een heerlijke, hartverwarmende en stevige soep. Lekker voor de lunch met een broodje erbij, of als voorafje met het avondeten.

Ingrediënten:

  • 1 kleine prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr roomboter
  • 40 gr bloem
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3 el Groninger mosterd
  • Scheutje room
  • 200 gr spekreepjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de kleine prei in ringen (hou wat achter voor de garnering). Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een ruime pan met de roomboter.

Voeg de bloem toe en gaar dit mee op een zacht vuur. Gaar het gerust een minuut of 5 mee, maar laat het niet bruin kleuren. Laat het mengsel daarna afkoelen. Het moet zanderig aanvoelen als je het tussen je vingers wrijft.

Zet het vuur weer aan en voeg al roerende de kippenbouillon en de prei toe. Laat het even koken op zacht vuur, totdat de prei gaar is. Pureer het geheel dan glad met een staafmixer.

Voeg de mosterd en een scheutje room toe en breng de mosterdsoep op smaak met peper en zout.

Bak de spekreepjes goudbruin. Garneer de soep met de spekreepjes en nog wat preiringetjes.

 

Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
https://www.gezond-en-relaxed.nl/de-zorgg-cirkel/gezondheid/recepten/groninger-mosterdsoep
Twitter
RSS