Zelf gezonde chocoladetruffels maken met maar drie ingrediënten? Hier is het recept!

De drie ingrediënten die je nodig hebt
• 1 Avocado
• 250 gram pure chocolade met minimaal 70% cacao
• 2 Eetlepels cacaopoeder

Zo maak je de gezonde chocoladetruffels
Hak de helft van de chocolade grof, tot het kleine stukjes zijn.
Smelt de andere helft van de chocolade in de magnetron of au bain marie.
Meng het avocadovlees (schep het gewoon uit de schil) met de gesmolten chocola. Prak de avocado fijn door de chocolade heen, zodat er geen klontjes meer overblijven.
Wacht tot het avocado-chocolademengsel op kamertemperatuur is en roer de stukjes fijngehakte chocolade erdoor. Zet minimaal een uur in de koelkast.
Schep met een theelepel steeds een portie uit de kom en rol er balletjes van tussen je handen. Haal elk balletje door het cacaopoeder, dat je het beste even in een kommetje kunt doen.
Eet direct, of bewaar de truffels tot je ze gaat eten in de koelkast.

Voor de variatie:

  • 100 gr. pure chocolade 80%
  • 1 handje ongebrande noten
  • 1 handje rozijnen
  • 1 avocado
  • kokosrasp

Dezelfde werkwijze als hierboven alleen pureer je de avocado, de noten en de rozijnen doorelkaar. Daarna de gesmolten chocolade erdoor. De balletjes rol je nu niet in de cacao maar in de kokosrasp.