Dit gerecht is voor één persoon. Het is lekker én gezond. Dit gerecht is niet moeilijk om te maken en kan zelfs van tevoren worden klaargemaakt, zodat je hem alleen nog in de oven hoeft te schuiven als je thuiskomt van je werk.

Dit gerecht is eiwitrijk en vezelrijk. Ook bevat het goede, langzame koolhydraten. Dat zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft na het eten van dit gerecht.

INGREDIËNTEN

  • 150 gram kipfilet
  • 40 gram quinoa
  • 1 courgette
  • ½ paprika
  • 75 gram wortel
  • 50 gram doperwten
  • 10 olijven
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl oregano
  • Olijf- of kokosolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een lepel.
  3. Leg de courgettes in een ovenschaal en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de courgettes 10 minuten, totdat ze een beetje zacht zijn.
  4. Kook ondertussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Snijd de kipfilet in stukjes en de wortel in kleine blokjes. Bak deze 5 minuten in een grote koekenpan met een scheutje olie.
  6. Snijd de paprika in kleine blokjes en hak de olijven.
  7. Draai het vuur uit en voeg de gekookte quinoa, de paprika, de olijven, de doperwten, het paprikapoeder, de oregano, en een snuf zeezout en zwarte peper aan de koekenpan toe. Roer de ingrediënten door elkaar.
  8. Haal de courgettes na 10 minuten uit de oven en vul deze met het kip-quinoamengsel.
  9. Schuif de ovenschaal weer in de oven en bak nog circa 15 minuten, totdat de kip en de groentes volledig gaar zijn.