Gevulde avocado als lunch is voedzaam en gezond. Dit recept past in een koolhydraatarm dieet.

Avocado’s zijn dankzij hun goede vetten heel gezond voor je. Die goede vetten verhogen, net als een goede olijfolie, het HDL-cholesterolgehalte. Dit HDL helpt diabetes te voorkomen doordat het triglyceridegehalte (een vetzuurgehalte) wordt gereguleerd. Daarnaast bevat avocado 18 essentiële aminozuren die het lichaam gebruikt om eiwitten te vormen. De vitamines C en E, carotenoïden, selenium, zink, fytosterol  en omega-3-vetzuren in avocado’s beschermen tegen ontstekingen.

Deze gevulde avocado met tonijn is echt super, super lekker! Als je de avocado in keukenfolie verpakt kan die zo mee in de lunchtrommel.

Benodigdheden:

  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui
  • Een paar druppels citroensap
  • Beetje peper

Bereidingswijze:

Laat de tonijn uitlekken. Snijd de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er voorzichtig uit en prak dit met een vork fijn. Snipper de rode ui fijn en roer door het vruchtvlees. Voeg de tonijn bij de avocado. Snijd de tomaat doormidden en haal het vocht eruit, maak er  kleine stukjes van en roer door het avocado mengsel. Voeg er een paar druppels citroen sap bij en een beetje peper. Vul hier de avocado’s mee.

Eet smakelijk!