Dit gerecht is voor vier personen. Het kost wat tijd om het klaar te maken, maar het is de moeite waard! De voorbereidingstijd neemt 35 á 45 minuten in beslag en daarna moet je het nog 35 minuten in de over zetten. Een mooi gerecht om te serveren als je een etentje geeft!

INGREDIËNTEN

  • 250 g zoete aardappelen
  • 3 tomaten
  • 1 courgette
  • 75 g wortelen
  • 400 g taartdeeg (uit de koeling, 1 rol)
  • 2 el rode pesto
  • 3 takjes tijm
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaad
  • 125 g crème fraîche (1 bekertje)
  • 1 teen knoflook
  • 4 el dille en/of platte peterselie
  • 1 tl korianderzaad

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen in een wok of hapjespan de olie. Bak de kipblokjes in 4 min. goudbruin.
  2. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep de tomatenpuree en de sperziebonen toe en bak nog 2 min.
  3. Voeg de ketjap, het water en de uitgelekte zilveruitjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en smoor de sperziebonen in 6-7 min. gaar. Rooster intussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  4. Schep de rijst op 4 borden. Breng de kipfilet met de sperziebonen en ketjapsaus op smaak met peper (of sambal) en schep bij de rijst. Bestrooi met het geroosterd sesamzaad.