Deze barbecuetopper met een chic wijnsausje is voor vier personen. Lekker en gezond. Eenvoudig klaar te maken. Het is goed te combineren met een frisse (komkommer) salade en zoete aardappel.

  • 125 ml Gigondas rode wijn (of een andere rode wijn)
  • 6 takjes verse tijm
  • 300 g kipdijfilet
  • 1 teen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 4 sjalotten
  • 8 champignons
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 2 tl grove Zaanse mosterd
  • 4 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

  1. Doe de wijn in een pan en laat met 2 takjes tijm tot 1/3 inkoken. Laat afkoelen en gooi de tijm weg. Ris de blaadjes van de rest van de takjes tijm. Snijd de kip in stukjes van 3 cm. Meng met de knoflook, 1/3 van de olie en tijm. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. afgedekt marineren.
  2. Pel ondertussen de sjalotten totdat ze uiteenvallen in een dik en dun deel. Kook de sjalotten 3 min. in water met zout. Laat afkoelen. Verwijder de steeltjes van de champignons en rol de hoedjes in het spek. Maak spiesen met afwisselend kip, sjalot en champignon. Bestrijk met de rest van de olie. Rooster de spiesen op de barbecue of in de grillpan in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Meng de wijn met de mosterd en extra vierge olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de vinaigrette over de spiesen.

Combinatietip:

Lekker met sla.

Bron; AH