Deze heerlijke maaltijdsalade is voor vier personen. De salade is eenvoudig klaar te maken en na 30 minuten kun je genieten van deze heerlijke, gezonde ceaser salade! De salade is heerlijk als lunch, maar kan ook prima als avondeten. Als je op dieet bent kun je beter de krieltjes uit de salade halen en in plaats daarvan een extra ei toevoegen.

INGREDIËNTEN

  • 450 g mini krieltjes
  • 390 g kipfilet
  • 8 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 2 tenen knoflook
  • 46 g ansjovis in olijfolie
  • 200 g halvanaise
  • 2 citroenen
  • 2 kroppen mini sla romaine
  • 250 g ciabatta
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 4 eieren

Bereidingswijze

  1. Snij de romaine sla in grote stukken, de ciabatta in blokjes van 3 centimeter en rasp de kaas grof. Pers 1 citroen uit en snij de andere in partjes. Oh ja, kook de eieren hard.
  2. Maak de minikrieltjes in de magnetron gaar. Op de verpakking staat hoe dat moet.
  3. Zet ondertussen een grote koekenpan met 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur en bak de kipfilet gaar. De laatste 5 minuutjes bak je de spekplakjes mee.
  4. Laat de kipfilet even rusten in aluminiumfolie en laat het spek uitlekken op keukenpapier. Laat de minikrieltjes afkoelen tot ze lauwwarm zijn en laat de ansjovis uitlekken, maar bewaar de olie.
  5. Snij de helft van de ansjovisjes fijn en doe ze in een kommetje met de halvanaise, geperste knoflook en 4 theelepeltjes citroensap (niet te veel!). Lekker roeren. Als het te dik is doe je er een beetje water bij. Nog wat peper voor de smaak erbij misschien?
  6. Doe dan 1,5 eetlepel van de ansjovisolie in de koekenpan. Daar bak je de ciabattablokjes in tot het knapperige croutons zijn. Niet aan laten bakken!
  7. Verdeel de sla over 4 borden. Strooi de dressing en de parmezaanse kaas erover. Verdeel de rest van de ansjovis, de spekplakjes, ei en kip over de borden.