INGREDIËNTEN:
5 heel rijpe avocado’s
2 citroenen
150 gram agave siroop of honing
150 gram kokosolie, gesmolten (in de magnetron)
¼ theelepel vanille extract
Fijn geraspte schil van een half limoen en/of citroen ter garnering

Voor de bodem:
45 gram ongebrande, ongezouten amandelen
150 gram gedroogde dadels zonder pit
65 gram paranoten
35 gram pecannoten
2 theelepels kokosolie, gesmolten (in de magnetron)
50 gram kokosrasp

ZO MAAK JE ‘M:
1. Neem een ronde springvorm (21cm) en vet hem in.
2. Om de bodem te maken begin je met de amandelen, dadels, paranoten en pecannoten in een bakje te doen met voldoende water. Dit laat je één uur staan.
3. Laat het water eruit en doe de noten en dadels in een keukenmachine samen met de gesmolten kokosolie en kokosrasp. Mix totdat je een soort sticky kruimelig mengsel hebt dat blijft plakken als je het aandrukt tussen je vingers.
4. Gooi het mengsel in je springvorm en druk gelijkmatig aan met een lepel totdat je een mooie bodem hebt. Zet minimaal 20 minuten in de vriezer om hard te worden.
5. Ondertussen maak je de vulling. Snij de avocado’s door de helft en haal de pit eruit. Met een lepel schep je makkelijk in één beweging alle vruchtvlees eruit en doe dit in de keukenmachine. Voeg gelijk het citroensap toe om te voorkomen dat de avocado’s bruin worden. Voeg nu de agavesiroop of honing, gesmolten kokosolie en vanille extract toe en mix totdat je een smeuïge textuur krijgt.
6. Haal je bodem uit de koelkast en gooi je vulling erop. (hij blijft nog in de springvorm zitten!) Zet 30 minuten in de vriezer, en daarna nog een uurtje in de koelkast. Daar laat je ‘m in staan totdat je de taart gaat serveren.
7. Verwijder voorzichtig de springvorm, zet de taart op een mooie schaal en serveer met de limoen- en citroenrasp.

Eet smakelijk.