Dit dessert staat snel op tafel en heeft een verrassende combinatie van gedroogd en vers fruit.

Ingrediënten

  • 3 gedroogde appeltjes
  • 1 eetlepel gedroogde cranberries zonder suiker
  • 10 hazelnoten
  • 1 eetlepel havervlokken of havermout
  • 1 (groene) appel
  • 200 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Hak de gedroogde appeltjes en de cranberries klein.
  2. Hak de hazelnoten grof.
  3. Bak de havervlokken, de hazelnoten en het gedroogde fruit in een droge koekenpan snel bruin.
  4. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  5. Verdeel de appelblokjes over 2 glazen en schenk de yoghurt er over. Schep het gebakken mengsel er op.

Menusuggestie voor als je ingrediënten over hebt

Hazelnoten 
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar hazelnoten, pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

 

Bron: voedingscentrum.nl