Gelukkig en ontspannen in het leven staan en leven met volle aandacht. Het lijkt eenvoudig, maar het is alles behalve dat. We leven in een wereld die continu verandert. We rennen, vliegen en zijn constant bezig om het beter te krijgen. Een betere baan, een mooier huis, een nieuwe mobiel enz. De druk wordt ons opgelegd omdat we gewend zijn om mee te lopen en mee te gaan met de massa. We hebben het over authenticiteit, maar vinden het moeilijk om authentiek te zijn. Er wordt immers elke keer iets van ons verwacht. We doen het wel, maar willen het eigenlijk niet. Jij bent degene die er verandering in kunt brengen. Leef in het hier een nu en geef aandacht aan zaken die jij belangrijk vind en dan bedoel ik ook echte aandacht.

Op dit moment ben je dit aan het lezen. hoeveel procent van je aandacht geef je nu aan deze bezigheid? En hoeveel van je aandacht is nu in beslag genomen door iets anders, zoals gedachten over zaken die je nog allemaal moet doen? Als je vaak denkt aan zaken die je nog moet doen terwijl je ergens anders mee bezig bent, mis je de prettige ervaring van het met volle aandacht gericht te zijn om hetgeen waar je op dat moment mee bezig bent.

Als je op bezoek bent en je bent tegelijkertijd met je mobiel bezig om je appjes te checken van anderen, ben je niet met je volledige aandacht bij het moment. Je mist dus een deel van de gezelligheid van het moment. Is het zo dat je het niet gezellig vind, kun je je afvragen of je op dat moment bent waar je moet zijn! Zonde van de tijd! Focus je op wat wel doet in plaat van steeds te denken aan wat je niet doet, dan zul je met meer van het leven genieten!

Ook kan het zijn dat je onder het lezen van een boek steeds denkt aan de was die nog uit de droger moet. Zorg ervoor dat je de dingen waarvan je denkt dat je ze moet doen, eerst doet. Dan kun je met een gerust hart op de bank zitten met een goed boek en een lekker kop koffie! Dan kun je pas echt genieten!