Gezond boekweitbrood met noten en lijnzaad. Het is lekker en gezond en ook nog eens gluten vrij. Probeer het eens en laat het je smaken!

Ingrediënten:

  • 500 gr. boekweitmeel
  • 400 gr. magere kwark
  • 3 eieren
  • 2 tl. bakpoeder
  • 2 el. honing
  • 2 handjes gemengde noten ongebrande ongezouten en fijngemalen in de keukenmachine
  • 1 handje rozijnen
  • 1el. lijnzaad
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. kaneel

Bereidingswijze:

De  oven op voorverwarmen op 190 C (heteluchtoven)

Meng in de keukenmachine de eieren met de honing en olie. Voeg daarna de kwark, bakpoeder, olie, noten, lijnzaad, rozijnen en kaneel toe. Op het laatst voeg je de boekweitmeel toe. Het wordt een beetje een stijf beslag. Vet de bakvorm in en bekleed het met bakpapier. Schenk het deeg in de bakvorm. Bakvorm in de oven zetten en +/- 35 minuten laten bakken. Controleer met een houten saté prikker of het brood gaar is. Er mag niets aan de prikker blijven zitten.

Serveertips

Eventueel voor het in de oven zetten, kun je de bovenkant nog bedekken met zaden of noten. Denk bijvoorbeeld aan zonnebloempitten, sesamzaad, maanzaad.

Dit brood is heerlijk met bijv. geitenkaas en honing.