Iedereen wil er natuurlijk goed uit zien en de nieuwe bikini’s en korte broeken vliegen de winkels uit. Maar daarnaast wil je natuurlijk ook dat je buik om mooi plat en strak is. Nieuwe “trendy” kleding kan vrij snel vervangen worden. Maar een paar kilo’s van je buik af, kun je niet zomaar “in de winkel kopen” (afgezien van plastische chirurgie dan). Ook de zogenaamde sinaasappelhuid zijn we liever kwijt dan rijk!
Omdat de zomer eigenlijk pas net om de hoek komt kijken, heb ik een artikel geschreven wat je zelf allemaal kunt doen om je eigen buikspieren wat meer “vorm” te geven.

Buikspieren tips
Buikspieren kun je op verschillende manieren doen. De bekende vorm is de “cruch”. Ga op je rug liggen met je benen gebogen en til je bovenlichaam omhoog. Als je aan buikspier oefeningen denkt, zal dit de eerste zijn die in je op komt. Deze oefening zal je spiermassa vergroten en sterker maken bij je buik.
Hardlopen. De correlatie met hardlopen en een platte buik is misschien niet direct zichtbaar maar wel duidelijk aanwezig. Door hard te lopen zal jij je buikvet “wegtrainen” waardoor je buikspieren beter zichtbaar worden. Indirect is hardlopen dus een uitstekende oefening, mits je natuurlijk een mooie gespierde buik wilt hebben:)
Minder snelle koolhydraten! Snelle koolhydraten zoals in bier zorgen ervoor dat je ondanks de buikspier oefeningen toch niet snel mooie strakke buikspieren krijgt.  Gaan de buikspieren alleen niet snel genoeg? Minder dat de snelle koolhydraten!
Regelmaat. Regelmaat is enorm belangrijk als het gaat om je lichaam! Het is beter om elke dag 10 minuten te trainen (buikspieren) dan 1 keer in de week 100 minuten. Daarom is het van belang elke dag IETS te doen aan je buikspieren. Als is het slecht 10 minuten.
WATER drinken. We kunnen er niet genoeg van drinken. Het is beter om veel water te drinken dan de sportdrankjes. Sportdrankjes werken alleen maar wanneer je echt hard en lang gaat trainen. Genoeg water drinken zal het “vetverbrandigsproces” doen versnellen! Dus ook het vet op je buik!

Deze tips zijn allemaal vrij simpel en iedereen kent ze misschien ook wel! Maar ondanks “die” kennis slagen we er toch niet om snel en effectief een mooie strakke buik te ontwikkelen met mooie buikspieren en zonder al dat buikvet! Hoe kan dat? Volgens mij weet je zelf het antwoord wel… Je moet het doen! Het is afzien en ik denk dat je je af moet vragen wat je nu echt belangrijk vind. Een sixpack of iets minder strak en meer genieten? Dat is voor iedereen verschillend. Dus vraag jezelf af, hoe belangrijk vind ik het nu eigenlijk? En wat is het alternatief? Is er een middenweg?