Bewegen, waarom is dat zo belangrijk?

Bewegen is goed voor hart en bloedvaten en om af te vallen. Maar bewegen doet méér voor het lichaam. Het is ook goed voor de geest. Beweeg bewust, zodat je je grenzen leert kennen en daarmee blessures vermijdt. Niet alleen het lichaam, ook de hersenen blijven in betere conditie door dagelijks te bewegen. Bewegen om af te vallen of om je conditie op peil te houden. Dit is voor heel veel mensen de reden om te bewegen. Maar bewegen is ook goed voor je geest en om te ontspannen.

Kijk welke sport of andere vorm van bewegen het beste bij jou past! Want dat is het belangrijkste, je moet het leuk vinden om het vol te kunnen houden!  Hier vind je meer informatie vinden over verschillende soorten sport en/of oefeningen.

Waarom mediteren goed voor je is…

Meditatie op dit niveau werkt door je meer bewust te worden van deze gedachten en emoties die we ervaren. Meditatie probeert deze problemen niet op te lossen, maar je houding ten opzichte van deze problemen te veranderen. Wat meer ontspanning creëren eigenlijk.

Als je wat meer ervaring hebt met mediteren gaat het meer om de ware aard van deze gedachten te observeren en te leren begrijpen. Je gedachten zijn er nog wel, maar je neemt ze eigenlijk niet meer persoonlijk. Ze zijn er, je bent je ervan bewust dat ze er zijn, en je bent er tevreden mee. Wat deze gedachten ook mogen zijn.

Het is best lastig uit te leggen en te begrijpen. Mediteren en de voordelen van meditatie kan je dan ook alleen hebben door te oefenen en het te ervaren. Neem de tijd om je geest te trainen want dit gaat niet van de ene op de andere dag.

Yoga in 30 dagen

Yoga en mindfulness

Houd met lichte inspanning je lijf en geest in balans. Blijf fit, soepel en ontspannen door te werken aan je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Klik op de video hiernaast om de eerste dag van 30 dagen yoga te zien, of nog beter, doe mee!!!  Het fijne van yoga is dat je gaat tot zover je lichaam dat aankan. En je zult merken dat je elke dag verder komt. Na 30 dagen voel je je meer ontspannen en rustiger.


Les 2 van 30 dagen yoga vind je hier